Neděle 27. dubna je první nedělí v radostném (po)Velikonočním období a my plánujeme Restaurant Sunday: Po vzoru velkých Resturant days, které probíhají v různých městech, bychom rádi pozvali kolemjdoucí na drobné pohoštění. Chceme jim zpříjemnit den, upozornit je na evangelický kostel a zároveň přispět lidem v hmotné nouzi. Jídlo bude dáváno za dobrovolný příspěvek v hotovosti nebo skrze QR kód přímo na účet Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj. Vybraná neděle je totiž právě den po celonárodní Potravinové sbírce. Prosíme proto o drobné, doma vyrobené pochutiny lákavé na pohled a dobré k jídlu.

I my jsme kolemjdoucí a i my se radujeme z Velikonoc. Po bohoslužbách si může dát dobroty i kdokoliv k pokostelové kávě :).

Pokyny pro ty, kdo chtějí přinést koláč nebo jiné jídlo:

– Není třeba se nikde registrovat ani odhlašovat, pokud nakonec nemůžete.

– Jídlo přinášejte nejpozději 9.15, ať je čas na přípravu a nezdržujeme bohoslužby.

– Jídlo by mělo být takové, aby si ho kolemjdoucí (např. rodiče s dětmi) mohli na tácku odnést na hřiště, lavičku nebo domů k odpolední kávě. Pokud zvládnete větší buchty předem nakrájet na kousky, ušetříte nám práci.

– Při přípravě dbejte na hygienu a vyhněte se rizikovým potravinám (poleva z bílků, majonéza…).

– Dejte prosím vědět, pokud je vaše jídlo náhodou nějak dietní (bez lepku, bez mléka, veganské…), vyrobíme cedulky. Stejně tak pokud potřebujete jinou nádobu k servírování než papírový tácek.

A na co se můžeme těšit? Guláš od Rabasů. Rozmarýnové sušenky od Knížků. Závin, slaný koláč, sladké buchty, domácí limonáda.

Marta (zikmundova.marta seznam cz), Ráchel (racheri seznam cz)

Za technickou a grafickou pomoc děkujeme Tonymu Šmídovi, Lukášovi a Julii Pokorným a Markétě Majerové.