Stream bohoslužeb

8.9., FS ČCE Střešovice

Káže Marek Zikmund.

1Bratří moji, jestliže věříte v Ježíše Krista, našeho Pána slávy, nesmíte dělat rozdíly mezi lidmi.
2Do vašeho shromáždění přijde třeba muž se zlatým prstenem a v nádherném oděvu. Přijde také chudák v ošumělých šatech.
3A vy věnujete svou pozornost tomu v nádherném oděvu a řeknete mu: „Posaď se na tomto čestném místě,“ kdežto chudému řeknete: „Ty postůj tamhle, nebo si sedni tady na zem.“
4Neděláte tím mezi sebou rozdíly a nestali se z vás soudci, kteří posuzují nesprávně?
5Poslyšte, moji milovaní bratří: Cožpak Bůh nevyvolil chudáky tohoto světa, aby byli bohatí ve víře a stali se dědici království, jež zaslíbil těm, kdo ho milují?

Ohlášky

Příští neděli káže bratr farář Zikmund.

Program v týdnu: některá pravidelná setkávání se už rozbíhají: konfirmandi se poprvé sejdou zítra, 9. 9. v 17:00, maminky 10. 9. (budou i nadále dvakrát do měsíce), mládež ve čtvrtek v 18:30 (bude vždy 1. čtvrtek v měsíci zde, ostatní schůzky v Dejvicích). Na webu už je program také, spolehlivě aktualizovaný.

O schůzi staršovstva, první za účasti b. faráře Zikmunda, a první bez b. Jaromíra Plíška, budeme v týdnu informováni na nástěnce, výsledek důležitých hlasování však chceme oznámit neprodleně: předsedou staršovstva byl zvolen b. farář a místokurátorem b. Petr Posolda.

Poděkování bratru Antalíkovi za to, jak administroval náš sbor: 16. 9. od 17:00, připravuje Františka a prosí, pokud má někdo chuť jí pomáhat s přípravou, ať se u ní přihlásí.

Dozvěděli jsme se od bratra pastora Lee, že on a několik dalších z jeho sboru stojí o lekce češtiny. Kdo byste mohli několik hodin výuky poskytnout, sdělte to Vladimíru Urbánkovi.

Dnešní sbírka je celocírkevní, a je určena na podporu Evangelické akademie. Na nástěnce v předsíni je k ní informační dopis ze SR.